در بخش راهنمای خرید برای گوشیهای ارزان قیمت، به بحث و بررسی درباره بهترین تلفنهای موجود در بازار که قیمتی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان دارند، خواهیم پرداخت. مطمئنا گوشیهای زیادی چه هوشمند و چه غیر هوشمند در این بازهی قیمتی وجود دارند، اما راهنمایی که پیش روی شما است بر سه عبارت «هوشمند بودن»، «بهترین بودن» و «ارزان بودن» تکیه دارد. در ادامه، تلفنهای هوشمندی را به شما معرفی خواهیم کرد که از نظر زومیت در محدوده محصولات ارزان قیمت، بهترین هستند و انتخابهای بهتری نسبت به تلفنهای موجود در بازار به حساب میآیند.
این راهنما برای خریدارانی توصیه میشود که در آبان ماه قصد خرید گوشی هوشمند و البته ارزان قیمت را دارند. گوشیهایی که نام خواهیم برد ترتیب و اولویتی ندارند و همگی انتخابهای خوبی به حساب میآیند؛ اما برای راهنمایی بیشتر در بخش مربوط به هر تلفن برتریهای آن دستگاه را نسبت به باقی گوشیهای موجود در لیست ذکر میکنیم تا راحتتر درباره مشخصات فنی و دیگر موضوعات تصمیم بگیرید و تنها بحث سلیقه و ترجیح شما باقی بماند.
در لیست آبان ماه سال ۱۳۹۴، همچون دیگر بخشها شاهد نوسانات زیاد نبودیم و همچنان بسیاری از محصولات پایینرده در بازار موجود هستند. البته قیمت تعداد زیادی از آنها تقریبا کاهش داشته و تعدادی اندکی نیز در بازار کمیاب شدهاند، ولی براساس اینکه قرار است راهنمای خرید کاربردی و هدفمندی، شامل محصولات متنوع به شما ارائه کنیم، سعی کردیم در این ماه با حذف محصولات قدیمی یا ضعیفتر نسبت به رقبا، گوشیهایی را با قیمت زیر ۶۰۰ هزار تومان معرفی کنیم که چه از نظر مشخصات فنی و کارایی و چه از نظر قیمت ارزش خرید بیشتری دارند. البته همیشه تلاش ما بر این بوده محصولات معرفی شده در راهنمای خرید، تمام بازهی قیمتی مورد نظر را پوشش دهد تا کاربران با هر بودجهای بتوانند انتخاب خوبی داشته باشند. از همین رو در لیست آبان ۹۴ محصولاتی چون وای ۵۵۰ و آنر ۳ سی لایت هواوی، لومیا ۵۴۰ نوکیا، زد ۳ بلکبری، ال ۹۰ الجی، اکسپریا ای ۴ سونی، دیزایر ۶۱۶ اچتیسی و گلکسی گرند پرایم سامسونگ حذف شدهاند و به جای آنها گلکسی جِی ۲ سامسونگ و دیزایر ۵۲۶ جی پلاس اضافه شدهاند.
۱. صفحهنمایش یکی از تاثیرگذارترین بخشهای هر تلفن هوشمند است، هرچه صفحهنمایش در گوشی مورد نظر شما، تصویر با کیفیتتری ارائه کند، استفاده از آن لذتبخشتر میشود. در گوشیهای انتخاب شده در این لیست سعی کردهایم مواردی را گرد آوریم که از صفحهنمایشهایی با رزولوشن و تراکم پیکسلی بیشتر بهره ببرند. با این حال نمیتوان از تلفنهای ارزان قیمت انتظار صفحهنمایشهای بسیار خوب را داشت.
۲. ابعاد و وزن در تجربهی کاربری تاثیر زیادی دارند، سعی کنید گوشی مورد نظر شما تا جای ممکن سبک و تا حد معقولی باریک باشد.
۳. کیفیت ساخت اکثر گوشیهای میان رده و ارزان قیمت چندان مناسب نیست؛ با این حال سعی کردیم در این لیست دستگاههایی را قرار دهیم که از بدنهی با کیفیتتری بهره میبرند.
۴. دوربین اکثر تلفنهای هوشمند انتخاب شده در این راهنما چندان مناسب نیست؛ اما سعی کردیم گزینههایی را پیشنهاد دهیم که دوربین بهتری نسبت به بقیه دارند.
۵. گوشیهای میانرده و ارزان قیمت کمتر از نظر نرمافزاری مورد توجه تولیدکنندگان قرار میگیرند. این گوشیها معمولا یا بستههای بروزرسانی به نسخههای جدید سیستمعامل مربوطه را دریافت نمیکنند، یا اگر دریافت کنند این کار به مراتب دیرتر از تلفنهای پرچمدار انجام میشود. از این رو سعی کنید تلفنی که انتخاب میکنید نسخهی جدیدتر سیستم عامل را داشته باشد.
۶.سعی کنید پیش از انتخاب هر کدام از این گوشیهای هوشمند، یکبار آنها را از نزدیک دست بگیرید و موردی را انتخاب کنید که به سلیقهی شما بیشتر نزدیک است.
هواوی پس از آن که تلفن Honor 3C در بازار موفقیتهای زیادی را از آن خود کرد، نسخهی جدید این تلفن را با نام Honor 4C روانه بازار کرد. این تلفن حافظهی داخلی و حافظهی رم بهتری دارد و دوربین آن ارتقا پیدا کرده است. این تلفن یکی از بهترین پایینردههای بازار محسوب میشود. به نظر میرسد با توجه به این سختافزار و قیمت بسیار خوب گوشی یک بار دیگر باید شاهد موفقیت این محصول باشیم. هواو ی امیدوار است که آنر ۴ سی نیز مانند آنر ۳ سی و آنر ۳ سی لایت جزو پرفروشترین گوشیهای بازار ایران باشد. سری آنر هواوی در کنار مشخصات فنی قابل قبول و طراحی جذاب، قیمت مناسبی دارند و به همین دلیل کاربران زیادی به سمت این گوشیها تمایل پیدا میکنند.
Leon یکی از جدیدترین میان ردههای الجی است که چند ماهی میشود وارد بازار کشور شده است. این تلفن مزیت بهرهگیری از اندروید ۵ آب نبات چوبی را دارد. الجی لئون، از یک صفحهی نمایش ۴.۵ اینچی FWVGA با تراکم پیکسلی ۲۱۸ پیکسل بر اینچ بهره میبرد. الجی سعی میکند رابط کاربری تلفنهای پرچمدار و قابلیتهای نرمافزاری آنها را به تلفنهای میان رده خود بیاورد. مثلا ویژگی Gesture Shot در سه ثانیه و به سادگی با حرکت دست عکس سلفی میگیرد. قابلیت Glance View حتی زمانی که نمایشگر خاموش است، به سرعت اجازه دسترسی به اطلاعاتی نظیر ساعت، آخرین پیامکها یا تماسهای بیپاسخ را میدهد. این گوشی کوچک و خوش دست با توجه به مشخصات فنی و طراحی ظاهری خود میتواند گزینهی مناسبی برای خانمها باشد.
این گوشی تقریبا مشخصاتی مشابه وای ۵۵۰ دارد با این تفاوت که از یک نمایشگر ۵ اینچی بهره میبرد و به یک پردازندهی ۳۲ بیتی مجهز شده است. اگر فکر میکنید امکانات وای ۵۵۰ برای شما کافی است، اما نمایشگر آن کمی کوچک است، میتوانید سراغ وای ۶۳۵ هواوی با نمایشگر ۵ اینچی بروید که نسبت به وای ۵۵۰ کمی گرانتر است. از نظر طراحی و مشخصات فنی، وای ۶۳۵ نیز نکتهی خاصی برای گفتن ندارد و کاملا جزو محصولات پایینرده قرار میگیرد. علت اصلی انتخاب ما این است که همچون وای ۵۵۰ باید یکی از مزایای مهم آن را پشتیبانی از اینترنت نسل چهارم بدانیم. این محصول جزو ارزانترین گوشیهایی قرار میگیرد که از این شبکه پرسرعت پشتیبانی میکند.
در تمامی ردههای قیمتی میتوان گوشیهای متنوعی از سامسونگ را مشاهده کرد. شاید این غول کرهای در بخش محصولات پایین و میانرده تا حدودی قافیه را به محصولات چینی باخته باشد ولی همچنان به روند تولید و عرضهی محصولات خود ادامه میدهد و گوشیهای سری J را باید جدیدترین اعضای خانوادهی سامسونگ بدانیم. مدت زیادی نیست که گلکسی جی ۲ معرفی شده و خیلی زود راه خود را به سمت بازار داخلی پیدا کرده است. این گوشی از پردازندهی اکسینوس ۳۴۷۵ سامسونگ بهره میبرد که به لطف آن میتوانید از اینترنت پرسرعت ۴ جی لذت ببرید. از نظر دیگر مشخصات فنی سامسونگ تقریبا مشابه دیگر محصولات این ردهی قیمتی عمل کرده و شاهد استفاده از ۱ گیگابایت رم در کنار ۸ گیگابایت حافظهی داخلی و دوربین ۵ مگاپیکسلی هستیم. یکی از مزایای این گوشی سیستم عامل اندروید ۵.۱.۱ است که تجربهی کاربری خوبی را در اختیار شما قرار میدهد. یادتان باشد نسخهی ۳ جی قیمت کمتری دارد.
دیزایر ۵۲۶ پلاس در مقایسه با رقبای همردهی خود از پردازنده قدرتمند ۸ هستهای برخوردار است و دوربین بهتری نسبت به دیگر محصولات مشابه دوربین بهتری دارد. دیزایر ۵۲۶ میان ردهای قابل احترام از شرکت اچتیسی است که میتواند از دو سیم کارت به صورت همزمان پشتیبانی کند. این گوشی به یک نمایشگر ۴.۷ اینچی با رزولوشن ۹۶۰ در ۵۴۰ پیکسل مجهز شده که شاید اگر از یک پنل اچدی استفاده میشد نتیجه نهایی بهتر بود. ۱۶ گیگابایت حافظهی داخلی در کنار پردازندهی ۸ هستهای و ۱ گیگابایت رم باعث میشود اگر روی این گوشی نیاز به انجام وظایف سنگین نداشته باشید، هنگام کارکردن با اندروید ۴.۴ کیتکت مشکل خاصی به وجود نیاید. محصولات دیزایر اچتیسی جزو گوشیهای پایین و میانردهی این شرکت تایوانی به شمار میروند، ولی اچتیسی سعی کرده از یک طراحی قابل قبول در آنها بهره گیرد.
فرقی نمیکند موتورولا تحت مالکیت کدام کمپانی باشد. چه زمانی که موتورولا مستقل بود و چه زمانی که گوگل مالکیت آن را در اختیار داشت، یا حالا که زیر پرچم لنوو کار میکند، تحت هر شرایطی این برند سعی کرده گوشیهای با کیفیتی را در تمامی محدودههای قیمتی وارد بازار کند. شاید در ایران به دلایل مختلف استقبال نسبت به محصولات این برند کم باشد، ولی هیچگاه نمیتوان خواستهی هواداران موتورولا را نادیده گرفت. نسل دوم گوشی موتو ای موتورولا یک گوشی پایینرده جذاب است که با مشخصات فنی متفاوت از نظر مدل و قدرت پردازنده وارد بازار ایران شده و با قیمتی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان میتواند گزینهی خوبی برای خرید باشد. اگرچه شاید بهتر بود رم دستگاه به جای ۱ گیگابایت یک نمونهی ۲ گیگابایتی بود و با توجه به وضعیت رقبا از یک نمایشگر حداقل ۵ اینچی استفاده میشد.
خانواده گلکسی کور در ایران خواهان زیادی دارد. پس از معرفی دو نسل از سری گوشیهای کور، سامسونگ پرچمدار این خانواده با نام گلکسی Core Prime را معرفی کرده که از ویژگیهای متمایز کنندهای نسبت به دو نسل قبل خود پشتیبانی میکند. برای شروع باید گفت که کور پرایم به پردازنده ۶۴ بیتی اسنپدارگون ۴۱۰ مجهز شده و برخلاف دوربین جلوی ۱ مگاپیکسلی خانواده کور، کور پرایم از دوربینی ۲ مگاپیکسلی بهره برده است. این گوشی هوشمند مقرون به صرفه در سه رنگ مشکی، خاکستری و نقرهای در بازار ایران قابل خرید است. با پردازندهی خوب و حافظهی رم ۱ گیگابایت، به خوبی تمام وظایف در پلتفرم اندروید در گلکسی کور پرایم قابل انجام است. اما از نقاط ضعف این دستگاه میتوان به رزولوشن پایین صفحهنمایش و کیفیت متوسط دوربینها اشاره کرد.