شرکت StoreDot باتری های جدیدی برای گوشیهای هوشمند ارائه کرده است که با استفاده از نانونقاط (
) ، میتوانند در 30 ثانیه به شارژ کامل برسد.شارژ شدن باتری گجت ها در بلند مدت شاید یکی از آزاردهنده ترین بخشهای کار با ابزار های الکترونیکی به شمار رود.علت این امر نیز عدم امکان تسریع واکنش شیمیایی شارژ شدن به دلایل ایمنی و بازدهی انرژی است. اما StoreDot با فناوری تازه خود یک گوشی Galaxy S3 در کمتر از ۳۰ ثانیه به طور کامل شارژ کرد.
با رسیدن این فناوری به تولید انبوه، این فناوری میتواند انقلابی در دستگاههای همراه ایجاد کند، شاید هم بتوان از این فناوری در خودروهای الکتریکی نیز استفاده کرد.
اساس کار تکنولوژی StoreDot اولین بار در یک تحقیق درباره آلزایمر کشف شد. محققان متوجه یک نوع پیوند مولکولی شدند که نورونها را در مغز کوتاه کرده و باعث بیماری آلزایمر میشود. این نوع پیوند مولکولی خاصیت خازنی (ذخیرهی انرژی الکتریکی) بسیار بالایی از خود نشان میداد. حاصل این آزمایش موجب تولید فناوری برای کاهش زمان شارژ شدن باطری شد. با استفاده از این تکنولوژی میتوان الکترونها را در یک مکان نگه داشت بدون اینکه به هم برسند و انرژی ذخیرهشده در آنها آزاد شود.در واقع برای باتری یک محل ذخیرهی موقت انرژی ساخته میشود که انرژی مورد نیاز برای شارژ کامل باتری را در عرض چند ثانیه در خود ذخیره میکند سپس آن را به آرامی به لیتیوم باتری منتقل میکند تا برای استفادهی طولانی مدت ذخیره کند. شرکت StoreDot میخواهد این فناوری را به جایی برساند که لیتیوم به کلی از باتری حذف شود.
نانونقاط فناوری هایی در مقیاس نانو متری است که به جز افزایش سرعت شارژ شدن باتری با افزایش سطح واکنشپذیر الکترودها، در ذخیره سازی اطلاعات،ساخت نمایشگرهای LCD و LED، سنسور دوربین به کار میرود.
طبق گفتهی این شرکت برخلاف سایر فناوریهای ساخت نقاط کوانتومی و نانونقاط که بر اساس فلزات سنگین (سمی) مانند هستند نانونقاط ساخت آنها مبنای زیستی دارد و با محیط زیست کاملا سازگاری دارد. مواد سازندهی آنها نیز بسیار فراوان است و این مورد در کنار روش ساخت آن که بر اساس خودآرایی ذرات است محصول نهایی را بسیار ارزان میکند.
StoreDot قصد دارد در آینده باتریهای با ظرفیت بالا نیز که در خودروهای الکتریکی بسیار کاربرد دارند به بازار عرضه کند. سال ۲۰۱۶ باتری موبایل StoreDot به بازار وارد میشود البته قطعا یک باتری با فناوری نانو گرانتر از باتریهای معمولی خواهد بود.